Klub přátel historických vozů

Národní den historických vozidel v pohybu 2011

10.01.2011 11:37

Federace klubů historických vozidel České republiky (národní autoritou FIVA) vyhlašují Národní den historických vozidel v pohybu.

Bude se konat pravidelně, každý rok, druhou červnovou sobotu. Pro dnešní rok je 
stanoveno datum 11.6.2011. Každý občan mající historické vozidlo by měl pokládat za čest vyjet tento den do ulic.

Akce není nijak a nikým organizována. Každý klub, skupina, či jednotlivec mohou strávit dvanáctý červen za řidítky či volantem historického stroje podle svých představ. Někdo pojede k tetě na husu, někdo rally, jiný uspořádá na náměstí jízdu zručnosti... jsou tisíce možností. Jen buďte prosím ohleduplní k chodcům, dětem, ale i k ostatním účastníkům silničního provozu, mezi kterými se budete ten den pohybovat. Důležité je, aby vozidla byla vidět, byla v pohybu a naplnili jsme tak motto zachování svobodného pohybu historických vozidel bez omezení pro další generace. Nezapomeňte oslovit média ať se o této celostátní akci ví, píše a mluví.

FIVA podporuje a propaguje stejné dny v mnoha zemích. Účelem je ukázat veřejnosti evropské kulturní dědictví v pohybu na veřejných komunikacích a upozornit tak na význam historických vozidel v naší společnosti po stránce kulturní, historické, sociální, vzdělávací, zaměstnanostní, ekonomické a také co do ohleduplnosti k veřejnosti i životnímu prostředí.

Při stále narůstající byrokracii a  chystaných legislativních omezeních je to způsob, jak upozornit na obrovské odvětví zasahující  významně a pozitivně do naší společnosti. Je to způsob, jak dát o síle a velikosti hnutí historických vozidel vědět. Třeba si pak orgány státní správy, až budou rozhodovat o legislativě, uvědomí, jak významný je to obor.


Všichni to rozjedeme 11. června 2011...

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.